REGULATION L’ÉTAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE

1.1. Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Το L’ÉTAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE είναι ένα αθλητικό γεγονός που θα πραγματοποιηθεί την 6η Απριλίου 2024 στη διαδρομή με αφετηρία και τερματισμό στην Αρχαία Ολυμπία, στο Νομό Δυτικής Ελλάδας.

Οι δύο διαδρομές της Διοργάνωσης καλύπτουν 140,8 χιλιόμετρα (The Race) και 72,4 χιλιόμετρα (The Ride).

Οι λεπτομέρειες της διαδρομής/διαδρομών παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Εκδήλωσης και στα κοινωνικά της δίκτυα καθώς και στον Οδηγό Αθλητή.

2.1. ΗΛΙΚΙΑΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ – ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για να λάβετε μέρος στην Εκδήλωση, πρέπει να είστε τουλάχιστον δεκαοκτώ ετών (18 ετών) το αργότερο την 6η Απριλίου 2024.

Οι Συμμετέχοντες μπορούν να διαγωνιστούν στις ακόλουθες ηλικιακές κατηγορίες:

ΆΝΔΡΕΣ:

18 – 29 ετών,

30 – 39 ετών,

40 – 49 ετών,

50 – 59 ετών,

60+ ετών

ΓΥΝΑΙΚΕΣ:

18 – 29 ετών,

30 – 39 ετών,

40 – 49 ετών,

50 – 59 ετών,

60+ ετών

Στο τέλος της Εκδήλωσης, θα καθοριστούν διάφορες κατατάξεις και θα βραβευθούν:

 • Γενική κατάταξη γυναικών και ανδρών: κατάταξη με βάση την επίσημη ώρα που πέτυχε ο συμμετέχων (ο επίσημος χρόνος έχει ως σημείο εκκίνησης τη γενική έναρξη του αγώνα, ανεξάρτητα από την ώρα έναρξης του αγώνα για τον συμμετέχοντα). Νικητές είναι οι τρεις πρώτες γυναίκες και οι τρεις πρώτοι άνδρες και από τις δύο αποστάσεις που θα περάσουν  τη γραμμή τερματισμού στην Αρχαία Ολυμπία. Αυτά τα 12 άτομα θα είναι οι βραβευθέντες συμμετέχοντες κατά την επίσημη τελετή απονομής.
 • Η κατάταξη Best Climber: θα καθοριστεί μια κατάταξη με βάση τους αθροιστικούς χρόνους για τις αναβάσεις της διαδρομής (τα ακριβή τμήματα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στον Οδηγό Αθλητή). Η γυναίκα και ο άνδρας με τον καλύτερο αθροιστικό χρόνο θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.
 • Η κατάταξη Best Sprinter: θα καθοριστεί μια κατάταξη με βάση το χρόνο για ένα σύντομο τμήμα της διαδρομής (περίπου 800 – 900 μέτρα, τα ακριβή τμήματα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης και στον Οδηγό Αθλητή). Η γυναίκα και ο άνδρας με τον καλύτερο χρόνο θα βραβευθούν κατά τη διάρκεια της τελετής απονομής.
 • Θα απονεμηθεί επίσης βραβείο στις τρεις πρώτες γυναίκες και στους τρεις πρώτους άνδρες κάθε ηλικιακής κατηγορίας

Υπενθυμίζεται στους ποδηλάτες ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι κατά τη διάρκεια της Διοργάνωσης για να διασφαλιστεί ότι ο αγώνας θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με αυτούς τους κανόνες και σύμφωνα με τους όρους που σχετίζονται με την ηλικία και τα ιατρικά πιστοποιητικά.

2.2 ΑΔΕΙΑ & ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Με τη συμμετοχή σας στη Διοργάνωση, συμμετέχετε σε ένα από τα αθλητικά γεγονότα που διοργανώνονται ή εγκρίνονται από αθλητικές ομοσπονδίες. Συνεπώς, για τη συμμετοχή πρέπει να προσκομίσετε ένα από τα παρακάτω:

 • Έγκυρη άδεια HCF με ισχύ 2024 (Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας).
 • Έγκυρη άδεια Εθνικής Ομοσπονδίας με ισχύ 2024 (από οποιαδήποτε Ομοσπονδία που είναι συνδεδεμένη με την UCI).
 • ή, για όσους δεν κατέχουν τέτοιο δελτίο αθλητή και έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε αυτούς τους αγώνες, επίδειξη ιατρικής βεβαίωσης από Καρδιολόγο ή Γενικό Παθολόγο μόνο ή αντιγράφου της, το οποίο πρέπει να φέρει ημερομηνία εντός ενός έτους από την ημερομηνία διεξαγωγής του αγώνα.

Επί τόπου θα διενεργούνται έλεγχοι γνησιότητας των ιατρικών πιστοποιητικών και αδειών. Οι συμμετέχοντες πρέπει να είναι σε θέση να παρέχουν αυτά τα έγγραφα όταν παραλαμβάνουν τους αριθμούς του αγώνα τους ή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

3.1. ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΓΩΝΑ

Οι αριθμοί αγώνων καθώς και τα chips χρονομέτρησης μπορούν να παραληφθούν, με την προσκόμιση των παρακάτω:

 • Το αποδεικτικό ταυτότητάς σας.
 • Άδεια ή το ιατρικό πιστοποιητικό σας που πληρούν τους προαναφερθέντες όρους
 • Την επιστολή ειδοποίησης που έχει σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την εγγραφή σας στην εκδήλωση.

Οι αριθμοί των αγώνων μπορούν να παραληφθούν μόνο στον ειδικό χώρο στο Event Village την Παρασκευή 5 Απριλίου 2024 από τις 12 π.μ. έως τις 8 μ.μ.

Η κατανομή των αριθμών των αγώνων είναι σταθερή και οριστική. Οι αριθμοί των αγώνων δεν μπορούν να αποσταλούν ταχυδρομικώς ή να δοθούν την ημέρα της διοργάνωσης.

Ο αριθμός αγώνα πρέπει να τοποθετηθεί στην πλάτη σας θα είναι υποχρεωτικός για την πρόσβαση στον χώρο εκκίνησης και πρέπει να παραμείνει πλήρως ορατός καθ ‘όλη τη διάρκεια του αγώνα, συμπεριλαμβανομένης της περίπτωσης κακοκαιρίας.

4.1. ΟΡΟΙ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟ 2024

Οι εγγραφές για την Εκδήλωση μπορούν να γίνουν μόνο στην πλατφόρμα εγγραφής από τη στιγμή που ανοίγει η εγγραφή.

Κάθε άτομο που επιθυμεί να συμμετάσχει στην Εκδήλωση αποδέχεται να εγγραφεί ως μέλος της πλατφόρμας  εγγραφής εκ των προτέρων. Ως εκ τούτου, ο συμμετέχων πρέπει να συμπληρώσει τη φόρμα εγγραφής και να αποδεχτεί ανεπιφύλακτα τους Όρους Χρήσης και την Πολιτική Εμπιστευτικότητας. Ο συμμετέχων αναλαμβάνει την υποχρέωση να συμπληρώσει μόνο τις πληροφορίες που αφορούν την ταυτότητά του.

Η Διοργανώτρια μπορεί να κανονίσει ειδικές προσφορές που μπορεί να σας δώσουν μείωση στην τιμή της εγγραφής του αγώνα σας.

Όλες οι εγγραφές σε μια Εκδήλωση είναι προσωπικές, τελικές και αμετάκλητες και οι επιστροφές χρημάτων δεν μπορούν να εκδοθούν σε καμία περίπτωση, εκτός εάν αναφέρεται ρητά στους Κανόνες.

Κάθε εγγραφή αντιστοιχεί σε έναν αριθμό αγώνα. Οι αριθμοί αγώνων δεν μπορούν να μεταφερθούν σε καμία περίπτωση.

Όποιος μεταφέρει τον αριθμό του αγώνα σε άλλο άτομο θα ακυρώνεται και θα θεωρείται υπεύθυνος σε περίπτωση που ο τελευταίος πέσει θύμα ή προκαλέσει ατύχημα κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η διοργανώτρια αρνείται κάθε ευθύνη σε περίπτωση τέτοιου ατυχήματος.

ΤΙΜΕΣ 2024

Η Διοργάνωση διατηρεί το δικαίωμα να περιορίσει τον αριθμό των διαθέσιμων αριθμών αγώνων στη Διοργάνωση για λόγους ασφαλείας.

Οι τιμές των εγγραφών του αγώνα ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με την ημερομηνία εγγραφής σας στη διοργάνωση. Υπάρχει η πρώτη κατηγορία The Legends που είναι οι συμμετέχοντες του 2023, οι The Loyals που είναι οι συμμετέχοντες στο IRONMAN Greece κι οι υπόλοιπες κατηγορίες, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα:

5.1. ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΡΙΤΩΝ / ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΩΝ

Η χρονομέτρηση θα γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικού συστήματος.

Η διαδρομή θα χρονομετρηθεί και θα οδηγήσει στην τελική κατάταξη.

Οι ποδηλάτες που αναφέρθηκαν προηγουμένως θα χρονομετρηθούν επίσης στη ζώνη αναβάσεων που θα οδηγήσουν στην καλύτερη κατάταξη ανάβασης.

Η ζώνη σπριντ που αναφέρθηκε προηγουμένως θα χρονομετρηθεί επίσης και θα οδηγήσει στην καλύτερη κατάταξη σπρίντερ.

Σταθμοί σίτισης / νερού στήνονται κατά μήκος της διαδρομής και μετά τον τερματισμό για όλους τους συμμετέχοντες. Αυτοί οι σταθμοί περιγράφονται στον Οδηγό Αθλητή και στην Τεχνική Ενημέρωση και μπορεί να αλλάξουν για λόγους ασφαλείας.

Ένα όριο σε πραγματικό χρόνο για τη διέλευση της γραμμής τερματισμού (από τη διέλευση της γραμμής εκκίνησης έως τη γραμμή τερματισμού) καθορίζεται από τον Διοργανωτή ανάλογα με τις δυσκολίες της διαδρομής, τους τεχνικούς περιορισμούς κ.λπ. Η προθεσμία θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες στον Οδηγό Αθλητή και στην Τεχνική Ενημέρωση.

Κάθε συμμετέχων που υπερβαίνει αυτόν τον πραγματικό οριακό χρόνο, ακόμη και αν περάσει τη γραμμή τερματισμού, θα ακυρωθεί. Όλα τα αποτελέσματα θα δημοσιευθούν στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης.

Μετά το πέρας του χρονικού ορίου και του αγωνιστικού οχήματος που κλείνει τον αγώνα, οι συμμετέχοντες οφείλουν να συμμορφώνονται με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

6.1. ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Η οδική ασφάλεια διοικείται από την επιχειρησιακή ομάδα της EYZHN Greece και μια τοπική υποστηρικτική ομάδα ασφάλειας και προστασίας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας και της ομάδας ιατρικών υπηρεσιών.

Οι διοργανωτές μπορούν να αποφασίσουν να αποκλείσουν έναν συμμετέχοντα για ιατρικούς λόγους. Σε καμία περίπτωση η Διοργανώτρια δεν θα θεωρηθεί υπεύθυνη από συμμετέχοντες που δεν έχουν τερματίσει τον αγώνα τους, μετά από απόφαση αποκλεισμού του προσώπου αυτού, απόφαση που λαμβάνεται από τις γενικές υπηρεσίες.

7.1. ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Απαγορεύεται αυστηρά η μεταφορά οποιωνδήποτε αντικειμένων στον τόπο της Εκδήλωσης που μπορεί να είναι επικίνδυνα ή παράνομα, ιδίως ναρκωτικά, πυροβόλα όπλα, αιχμηρά όπλα και εκρηκτικά.

Για την πρόσβαση στο χώρο και τη συμμετοχή του στην εκδήλωση, ο συμμετέχων αναγνωρίζει και ρητά συμφωνεί ότι η Διοργανώτρια μπορεί να καλέσει προσωπικό ασφαλείας το οποίο θα είναι εξουσιοδοτημένο να ελέγχει τόσο τα άτομα όσο και να επιθεωρεί τα προσωπικά του αντικείμενα. Όλοι όσοι επιθυμούν να έχουν πρόσβαση στην εκδήλωση πρέπει να συμμορφώνονται με αυτόν τον έλεγχο. Εάν αρνηθούν να το πράξουν, δεν θα εξουσιοδοτηθούν να έχουν πρόσβαση.

Ο Διοργανωτής και το προσωπικό ασφαλείας μπορούν να αρνηθούν την πρόσβαση στην Εκδήλωση ή να εμποδίσουν τους συμμετέχοντες να λάβουν μέρος εάν η συμπεριφορά τους ενδέχεται να διαταράξει την ομαλή διεξαγωγή της Εκδήλωσης, ιδίως υπό τις ακόλουθες περιστάσεις: τη χρήση οποιουδήποτε αντικειμένου που μπορεί να εμποδίσει τον αγώνα, την κυκλοφορία ή / και την ασφάλεια άλλων συμμετεχόντων οποιαδήποτε προωθητική ενέργεια, σε οποιαδήποτε μορφή, γνώμης [πολιτικής, φιλοσοφικής ή θρησκευτικής] που ενδέχεται να βλάψει την εικόνα της εκδήλωσης· μη φυσιολογική, ακατάλληλη ή ανήθικη συμπεριφορά του συμμετέχοντα, ιδίως εάν φαίνεται να είναι υπό την επήρεια ναρκωτικών ή αλκοόλ.

Ο Διοργανωτής θα θέσει σε εφαρμογή μια σειρά μέτρων για να διασφαλίσει ότι η διαδρομή είναι ασφαλής: σήμανση, μοτοσικλέτες Εφόρων Τάξης Διαδρομής με σημαίες που υποδεικνύουν επικίνδυνες περιοχές, πινακίδες που υποδεικνύουν τμήματα που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή.

Οι Συμμετέχοντες οφείλουν να τηρούν τις οδηγίες ασφαλείας που δίνονται από το προσωπικό της Διοργανώτριας καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής.

Τα μέτρα ασφαλείας θα τελειώσουν στη γραμμή τερματισμού.

8.1. ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί ένα ηλεκτρονικό τσιπ όταν παραλάβουν τους αριθμούς του αγώνα τους, οι οποίοι θα αρχικοποιηθούν αυτόματα στη γραμμή εκκίνησης και θα παρακολουθούν την εξέλιξη του αγώνα σε κάθε κεραία κατά μήκος της διαδρομής της διοργάνωσης και στη γραμμή τερματισμού. Τα τσιπ πρέπει να τοποθετηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες που θα δοθούν στον Οδηγό Αθλητή και στην Τεχνική Ενημέρωση. Οι συμμετέχοντες που δεν ακολουθούν τη διαδρομή που ορίζεται από τη Διοργανώτρια, που χρησιμοποιούν ανθρώπινη ή/και υλική βοήθεια ή που διασχίζουν τη γραμμή τερματισμού χωρίς το ηλεκτρονικό τους τσιπ δεν θα καταγράφονται ως έγκυροι.

Το ηλεκτρονικό σύστημα ανίχνευσης έχει επιλεγεί σύμφωνα με αυστηρές απαιτήσεις αξιοπιστίας. Παρά τις δοκιμές που διεξήχθησαν από τους κατασκευαστές, παραμένει ένα πολύ χαμηλό ποσοστό περιπτώσεων μη ανίχνευσης. Λόγω της έλλειψης πληροφοριών που προκύπτει από αυτόν τον μη εντοπισμό, ο Διοργανωτής ενδέχεται να μην είναι σε θέση να δείξει τον επίσημο ή σε πραγματικό χρόνο για τον ενδιαφερόμενο συμμετέχοντα στην κατάταξη. Η Διοργανώτρια δεν ευθύνεται για αυτό.

Τα τσιπ χρονομέτρησης είναι επαναχρησιμοποιούμενα κι είναι στην ευθύνη του αθλητή να επιστρέψει στη διοργάνωση μετά τον τερματισμό του. Σε αντίθετη περίπτωση η διοργάνωση δικαιούται να ζητήσει αποζημίωση για τα χαμένα τσιπ.

9.1 ΑΝΑΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ

Εάν κάποιος συμμετέχων επιθυμεί να υπαναχωρήσει για οποιονδήποτε άλλο λόγο εκτός από τραυματισμό, θα πρέπει, αν είναι δυνατόν, να το πράξει σε ένα από τα σημεία αποκατάστασης που έχει ορίσει η Διοργανώτρια. Ο συμμετέχων θα πρέπει να βρει τον υπεύθυνο του αγώνα, ο οποίος θα ακυρώσει οριστικά τον αριθμό του αγώνα. Σε κάθε ένα από αυτά τα σημεία θα υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς μετ’ επιστροφής για τους συμμετέχοντες και τα ποδήλατα.

Προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλεια των Συμμετεχόντων και να καταστεί δυνατή η προγραμματισμένη επαναλειτουργία των δρόμων για τα αυτοκίνητα, είναι σημαντικό οι Συμμετέχοντες να μην υπερβαίνουν τα χρονικά όρια τερματισμού της Εκδήλωσης.

Η ώρα εκκίνησης θα είναι στις 08.30 για το The Race και στις 08.45 για το The Ride και τα όρια διακοπής θα είναι στις 4 ώρες  στον πρώτο κύκλο και στις 7 ώρες στην ολοκλήρωση του μεγάλου αγώνα. Μετά τα χρονικά όρια, οι αθλητές μπορούν να συνεχίσουν, αλλά η ασφάλειά τους θα είναι προσωπική τους ευθύνη, αφού οι δρόμοι θα δοθούν στην κυκλοφορία. Ο διοργανωτής μπορεί να αλλάξει την ώρα εκκίνησης του αγώνα, σε συνεννόηση με τίς Αστυνομικές Αρχές εφόσον αυτό απαιτείται για την ασφάλεια των αθλητών.

Οι συμμετέχοντες που χρησιμοποιούν κινητές συσκευές στο ποδήλατο, όταν αυτό είναι σε κίνηση, θα αποκλειστούν από τον αγώνα.  Η ιατρική υπηρεσία, που αποτελείται από γιατρούς και πρώτες βοήθειες, μπορεί να αποφασίσει να αποκλείσει έναν Συμμετέχοντα για ιατρικούς λόγους.

10.1 ΧΡΗΣΗ ΕΙΚΟΝΩΝ

10.1.1. Εικόνα συμμετέχοντος:

Η Εκδήλωση μπορεί να καταγραφεί για σκοπούς δημόσιας επικοινωνίας, σε οποιαδήποτε μορφή (κυρίως μέσω φωτογραφιών, βίντεο κ.λπ.), σε οποιοδήποτε υπάρχον ή μελλοντικό μέσο, σε οποιαδήποτε μορφή, για οποιαδήποτε επικοινωνία με το κοινό σε όλο τον κόσμο, για οποιαδήποτε χρήση, συμπεριλαμβανομένης της διαφήμισης και της εμπορικής χρήσης. Ως εκ τούτου, κάθε συμμετέχων παρέχει ρητά στη Διοργανώτρια, στους συνεργάτες της και στους δικαιούχους (ιδίως τους εμπορικούς συνεργάτες της) την άδεια να καταγράφουν και να αναπαράγουν, σε οποιοδήποτε μέσο και με οποιοδήποτε μέσο, και στη συνέχεια να αναπαράγουν και να εκπροσωπούν, χωρίς αμοιβή οποιουδήποτε είδους, το όνομα, τη φωνή, την εικόνα και, γενικότερα, την αθλητική τους δραστηριότητα στο πλαίσιο της Διοργάνωσης (εφεξής η «Εικόνα» τους). Ο συμμετέχων εξουσιοδοτεί ρητά τη Διοργανώτρια να παραχωρήσει στους συνεργάτες της Εκδήλωσης υπο-άδειες για τη χρήση της Εικόνας για εμπορικούς και διαφημιστικούς σκοπούς.

Ο συμμετέχων δίνει τη ρητή και αμετάκλητη άδειά του στη Διοργανώτρια, τους αντιπροσώπους της και τους διαδόχους της (ιδίως τους εμπορικούς εταίρους της) προκειμένου να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των διαφημιστικών, προωθητικών ή/και εμπορικών ενεργειών, να 1) εφαρμόσει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις, προσθήκες ή διαγραφές κρίνει κατάλληλες κατά τη χρήση της εικόνας του συμμετέχοντα σε οποιαδήποτε από τις περιστάσεις που ορίζονται παραπάνω,  και 2) να συσχετίσουν ή/και να συνδυάσουν την εικόνα του συμμετέχοντα με υπογραφές, φράσεις, συνθήματα, λεζάντες, εμπορικά σήματα, διακριτικά σήματα, νομικές ειδοποιήσεις, γραφικά και γενικά κάθε είδους στοιχείο που επιλέγει η Διοργανώτρια για να απεικονίσει το μέσο επικοινωνίας στο οποίο χρησιμοποιούνται οι εικόνες.

Ο συμμετέχων εγγυάται ότι δεν δεσμεύεται από αποκλειστική σύμβαση σχετικά με τη χρήση της Εικόνας του.

10.2. Εικόνες Εκδήλωσης:

Οποιαδήποτε κοινοποίηση φωτογραφιών ή/και κινούμενων εικόνων της εκδήλωσης που καταγράφονται από τον συμμετέχοντα κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στην Εκδήλωση πρέπει να περιορίζεται σε προσωπική χρήση και δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να χρησιμοποιηθεί για διαφημιστικούς ή/και εμπορικούς σκοπούς εκτός της Εκδήλωσης.

11.1 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ – ΓΕΝΙΚΑ

Σε γενικές γραμμές, τα προσωπικά δεδομένα που κοινοποιούνται από τους συμμετέχοντες (εφεξής τα «Δεδομένα») προορίζονται για εγκεκριμένο προσωπικό της Διοργανώτριας, η οποία είναι η εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την επεξεργασία αυτών.

Στο τέλος της εκδήλωσης, οι πληροφορίες σχετικά με τις αθλητικές σας επιδόσεις (κυρίως το αποτέλεσμά σας, τις φωτογραφίες και τα βίντεό σας) θα δημοσιευτούν στον ιστότοπο της διοργάνωσης. Τα αποτελέσματά σας, μαζί με το πλήρες όνομα και την περιοχή σας, μπορούν να ληφθούν από οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης.

11.2. ΧΡΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Με την παραγγελία ενός προϊόντος ή υπηρεσιών που σχετίζονται με την Εκδήλωση από τον Διοργανωτή, θα σας ζητηθεί να παράσχετε ορισμένες πληροφορίες, ιδιαίτερα κατά την εγγραφή σας στην Εκδήλωση, εκτός από τις πληροφορίες που έχετε κοινοποιήσει μέσω της πλατφόρμας εγγραφής.

Ορισμένες από αυτές τις πληροφορίες ενδέχεται να σας επιτρέψουν να ταυτοποιηθείτε, άμεσα ή έμμεσα, και μπορεί να θεωρηθούν προσωπικά δεδομένα κατά την έννοια του ισχύοντος κανονισμού προστασίας δεδομένων.

Σε γενικές γραμμές, τα προσωπικά δεδομένα που κοινοποιούνται προορίζονται για το εγκεκριμένο προσωπικό της Διοργανώτριας, το οποίο είναι υπεύθυνο για την επεξεργασία αυτών των πληροφοριών, καθώς και για τυχόν υπεργολάβους.

Η Διοργανώτρια συλλέγει τις πληροφορίες αυτές για συγκεκριμένους σκοπούς, σύμφωνα με τις ισχύουσες νομικές διατάξεις και με τη συγκατάθεσή σας, ιδίως για τους σκοπούς:

– Ενεργοποίηση της δημιουργίας, διαχείρισης και πρόσβασης στο λογαριασμό σας.

– Παροχή των πληροφοριών και των υπηρεσιών που ζητούνται και, ιδίως, για να μπορείτε να εγγραφείτε σε εκδηλώσεις που προτείνονται στην πλατφόρμα εγγραφής και να επιτρέψετε την πώληση προϊόντων και υπηρεσιών στην πλατφόρμα εγγραφής.

– Ενεργοποίηση της επεξεργασίας, παρακολούθησης και διαχείρισης της εγγραφής σας σε Εκδηλώσεις.

– Πρόταση εξατομικευμένων υπηρεσιών σχετικά με τις πληροφορίες που παρέχονται στο προφίλ σας, και ιδιαίτερα συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά προγράμματα.

– Διευκόλυνση της είσπραξης οφειλών και καταπολέμηση της απάτης.

– Δυνατότητα διαχείρισης, τροποποίησης και βελτίωσης των προϊόντων και υπηρεσιών της Διοργανώτριας.

– Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή δημοσίευση μηνυμάτων για την παροχή χρήσιμων πληροφοριών όπως επιβεβαίωση της παραγγελίας σας, ενημερώσεις, ενημερωτικά δελτία σχετικά με τις δραστηριότητες της Διοργανώτριας.

– Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου για να σας παρέχουμε πληροφορίες, ανακοινώσεις ή ενημερώσεις σχετικά με την Εκδήλωση για την οποία έχετε εγγραφεί.

– Συλλογή πληροφοριών, ιδιαίτερα μέσω ερευνών, δημοσκοπήσεων ή ερωτηματολογίων που σας αποστέλλει ο Διοργανωτής.

– Διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις ισχύουσες νομικές και κανονιστικές διατάξεις, ιδίως όσον αφορά τις ιατρικές αντενδείξεις κατά της συμμετοχής ενός συμμετέχοντος στην Εκδήλωση.

– Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου για την ενημέρωσή σας για άλλα γεγονότα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν, υπό το φως των πληροφοριών που παρέχονται στο προφίλ σας.

– Δυνατότητα διαχείρισης, τροποποίησης και βελτίωσης των υπηρεσιών της Διοργανώτριας.

– Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή μηνυμάτων κειμένου για την επικοινωνία ειδικών προσφορών, διαφημίσεων ή άλλων εμπορικών επικοινωνιών από συνεργάτες της Εκδήλωσής μας.

– Παροχή της δυνατότητας στους συμμετέχοντες να επικοινωνούν μεταξύ τους.

– Διοργάνωση κληρώσεων και διαγωνισμών στους οποίους σας επιτρέπει να εγγραφείτε και να λάβετε μέρος σε αυτά.

– Ενημέρωση για τα αποτελέσματά σας, αποστολή των πιστοποιητικών σας.

– Για οποιουσδήποτε άλλους σκοπούς καθορίζονται κατά τη συλλογή των δεδομένων σας.

11.3. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Ο Διοργανωτής μπορεί να μοιραστεί Δεδομένα σχετικά με εσάς με τρίτους.

Η Διοργανώτρια δύναται να γνωστοποιεί δεδομένα στις θυγατρικές και συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες και στην περίπτωση αυτή η χρήση τους υπόκειται στους παρόντες όρους.

Η Διοργανώτρια μπορεί να μοιραστεί τα Δεδομένα που υποβάλλετε στους προμηθευτές, παρόχους υπηρεσιών, υπεργολάβους ή αντιπροσώπους της που εκτελούν ορισμένες εργασίες για λογαριασμό της EZ Greece – I.Q. Sports. Για παράδειγμα, αυτοί οι πάροχοι υπηρεσιών μπορεί να είναι ο ξενοδόχος ή ο πάροχος μεταφορών.

Εάν έχετε παραγγείλει προϊόντα ή υπηρεσίες από τους συνεργάτες μας μέσω της Διοργανώτριας, η Διοργανώτρια μπορεί να μοιραστεί τα δεδομένα σας με αυτούς τους συνεργάτες για να ικανοποιήσει το αίτημά σας. Αυτά τα τρίτα μέρη ενδέχεται να σας στέλνουν επικοινωνίες, αλληλογραφία και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Εάν έχετε συμφωνήσει, κατά την παραγγελία ενός προϊόντος ή μιας υπηρεσίας που σχετίζεται με την Εκδήλωση, να λαμβάνετε επικοινωνίες από τους Συνεργάτες της Εκδήλωσης, ενδέχεται να σας στέλνουν επικοινωνίες, αλληλογραφία και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Τέλος, η Διοργανώτρια μπορεί να μοιραστεί δεδομένα που μας έχετε παράσχει με τους προμηθευτές μας, τους παρόχους υπηρεσιών, τους υπεργολάβους ή τους αντιπροσώπους που είναι υπεύθυνοι για ορισμένες εργασίες για λογαριασμό της Διοργανώτριας. Για παράδειγμα, αυτοί οι πάροχοι μπορεί να περιλαμβάνουν τον χρονομέτρη, τον κατασκευαστή του αριθμού αγώνα και την υπεύθυνη εταιρεία ή ιατρική βοήθεια.

12.1. ΕΝΑΕΡΙΕΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ

Οι συμμετέχοντες ενημερώνονται ότι:

– την ημέρα της Εκδήλωσης, τηλεκατευθυνόμενα drones μπορούν να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης.

– οι συμμετέχοντες μπορεί να απεικονίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια ή σε μέρος της Εκδήλωσης.

13.1. ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

Για λόγους σεβασμού του περιβάλλοντος και του φυσικού περιβάλλοντος στο οποίο λαμβάνει χώρα η εκδήλωση, απαγορεύεται αυστηρά η αποβολή απορριμμάτων (χαρτί, πλαστικά περιτυλίγματα) στη διαδρομή. Κάδοι σκουπιδιών θα υπάρχουν σε όλες τις ζώνες σίτισης. Οι συμμετέχοντες πρέπει να τους χρησιμοποιούν.

Οι συμμετέχοντες πρέπει να κρατήσουν τα απορρίμματα και τα περιτυλίγματα τους και να περιμένουν μέχρι να φτάσουν στους χώρους που έχει ορίσει ο Διοργανωτής για να τα απορρίψουν.

Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει ποινές χρόνου ή να αποκλείσει από τον αγώνα συμμετέχοντες που σκόπιμα απορρίπτουν τα απορρίματά τους εκτός των συγκεκριμένων περιοχών.

14.1 ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΟΜΕΩΝ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ

Έχουν δημιουργηθεί περιοχές εκκίνησης για τη ρύθμιση των εκκινήσεων κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Η Διοργανώτρια έχει εξουσιοδοτήσει όλο το προσωπικό που εμπλέκεται στη διοργάνωση (εθελοντές, επιχειρησιακή ομάδα EYZHN κ.λπ.) που είναι παρόν στο χώρο εκκίνησης να σέβεται τους τομείς (περιοχές) εκκίνησης που αποδίδονται σε κάθε συμμετέχοντα. Οποιοσδήποτε συμμετέχων αρνηθεί να εισέλθει στον αντίστοιχο τομέα (περιοχή) εκκίνησης (ή σε άλλον τομέα με απόφαση της Διοργανώτριας) που του αποδίδεται μπορεί να τιμωρηθεί με ποινή χρόνου ή μπορεί να αποκλειστεί.

15.1 ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Για την ασφάλεια και την ομαλή διεξαγωγή της Εκδήλωσης, όλοι οι Συμμετέχοντες θα πρέπει να προσέρχονται στην εκκίνηση εφοδιασμένοι με τον ακόλουθο υποχρεωτικό εξοπλισμό:

–  ένα κανονικό ποδήλατο δρόμου, σύμφωνα με τους κανονισμούς της UCI

–  άκαμπτο κράνος ποδηλάτου που πρέπει να φοριέται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης,

– σύστημα ενυδάτωσης (μπουκάλι νερού ή συσκευασία ενυδάτωσης γεμάτη με νερό).

Τα συστήματα ενυδάτωσης πίσω από τη σέλα ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ.

– εργαλεία επισκευής ελαστικού

– οποιοδήποτε κλειστό αθλητικό παπούτσι (ΣΑΓΙΟΝΑΡΕΣ και σανδάλια ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΙ)

Για τη διασφάλιση της ασφάλειας των Συμμετεχόντων, απαγορεύεται αυστηρά η συμμετοχή στην Εκδήλωση με τα ακόλουθα:

– ποδήλατο εξοπλισμένο με κάθε είδους προέκταση (όπως αερόμπαρες ή μπάρες τριάθλου)

– ηλεκτρικό ποδήλατο ή ηλεκτρικά υποβοηθούμενο ποδήλατο με πεντάλ.

– ένα επιρρεπές ποδήλατο.

– μονόκυκλο

Ως εκ τούτου, τα ηλεκτρικά ποδήλατα, τα σκούτερ, τα skateboards, τα πατίνια, οι αυτοεξισορροπούμενοι μεταφορείς κ.λπ., τα τροχοφόρα ή /και μηχανοκίνητα οχήματα, ιδίως τα προσωπικά αυτοκίνητα, απαγορεύονται αυστηρά στη διαδρομή.

16.1 ΕΛΕΓΧΟΙ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ

Έλεγχοι αντιντόπινγκ ενδέχεται να πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της Εκδήλωσης. Οι συμμετέχοντες στη Διοργάνωση δεσμεύονται να τηρούν απαρέγκλιτα την απαγόρευση ντόπινγκ καθώς και τις διατάξεις που αφορούν τους ελέγχους αντιντόπινγκ.

17.1 ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ -ΑΝΑΒΟΛΗ- ΑΚΥΡΩΣΗ

Εάν οι περιστάσεις το απαιτούν, η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει ανά πάσα στιγμή τις διαδρομές, τα ωράρια, τη θέση των σταθμών τροφοδοσίας και των σημείων χρονομέτρησης, να καθυστερήσει την εκδήλωση ή/και τις ώρες της Εκδήλωσης, να διακόψει την Εκδήλωση, να ακυρώσει την Εκδήλωση ή να επιλέξει διαφορετικό δρομολόγιο.

18.1. ΤΙΜΕΣ

Η τιμή του αριθμού συμμετοχής ορίζεται στους Κανόνες. Η Διοργανώτρια διατηρεί το δικαίωμα να διοργανώνει ειδικές προσφορές εκτός των κατηγοριών τιμών, καθορίζοντας ειδικές τιμές για μια δεδομένη περίοδο.

Οι τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών δίνονται σε ευρώ, συμπεριλαμβανομένων όλων των φόρων, με τον συντελεστή που ισχύει την ημέρα της παραγγελίας. Στις τιμές δεν συμπεριλαμβάνονται τα έξοδα αποστολής, η συσκευασία δώρου, τυχόν ειδικές προσφορές και προσωπικές εκπτώσεις («κωδικοί προσφοράς») που δίνονται πριν την τελική έγκριση της παραγγελίας.

Ο ΦΠΑ θα είναι αυτός που ισχύει την ημέρα της παραγγελίας και τυχόν αλλαγές στον νόμιμο συντελεστή ΦΠΑ θα αντικατοπτρίζονται αυτόματα στις τιμές των προϊόντων που εμφανίζονται εγκαίρως. Ωστόσο, οι τιμές δεν μπορούν να τροποποιηθούν μετά την υποβολή της παραγγελίας του χρήστη.

Όσον αφορά τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράζονται από τρίτους μέσω της Διοργανώτριας, θα πρέπει να ανατρέξετε στους Γενικούς Όρους Πώλησης του τρίτου μέρους. Η Διοργανώτρια δεν φέρει καμία ευθύνη ως προς αυτό.

19.1 ΟΔΗΓΟΣ ΑΘΛΗΤΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να μελετήσουν τον Οδηγό Αθλητή ο οποίος θα αποσταλεί ηλεκτρονικά πριν από την εκδήλωση ή / και να παρακολουθήσουν την Τεχνική Ενημέρωση η οποία θα πραγματοποιηθεί την παραμονή του αγώνα. Τεχνική Ενημέρωση θα έχει επίσης προηγουμένως μαγνητοσκοπηθεί και αναρτηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


1.1. THE ROUTE 

L’ÉTAPE GREECE BY TOUR DE FRANCE is a sportive event that will be held on the 6th of April 2024 on the route starting & finishing in Ancient Olympia, Western Greece Prefecture, Greece.

The Event routes cover 140,8 kilometers (The Race) and 72,4 kilometers (The Ride).

The details of the route /routes will be presented on the Event’s Athlete Guide and its social networks.

2.1. AGE CATEGORIES – PARTICIPATION CONDITIONS

To take part in the Event, you must be at least eighteen years old (18-years-old) at the latest on the 6th  of April 2024.

The Participants can compete in the following age categories:

MEN:

18 – 29 years old,

30 – 39 years old,

40 – 49 years,

50 – 59 years old,

60+ years old

WOMEN:

 18 – 29 years old,

30 – 39 years old,

40 – 49 years,

50 – 59 years old,

60+ years old

At the end of the Event, several rankings will be established and rewarded:

 • Women’s and Men’s rankings: a ranking based on the official time achieved by the participant (the official time having as a starting point the pistol marking the start of the race, regardless of the actual start time of the race for the participant). The first three women and the first three men from both distances to go over the finish line in Ancient Olympia. These 12 people will be the rewarded participants during the official award ceremony.
 • The Best Climber ranking: a ranking will be established based on the cumulative times for the ascents of the route (exact segments will be presented on the Event’s Athlete Guide). The woman & the man with the best cumulative time will be rewarded during the award ceremony.
 • The Best Sprinter ranking: a ranking will be established based on the time for a short section of the route (approximately 800 – 900 meters; exact segments will be presented on the Event’s Athlete Guide). The woman & the man with the best time will be rewarded during the award ceremony.
 • There will also be an award allocation to the first three women and first three men of each age group category

Riders are reminded that checks will be carried out during the Event to ensure that it takes place according to these rules according to the terms relating to age and medical certificates. 

2.2 LICENSE & MEDICAL CERTIFICATIONS

By participating in the Event, you are participating in one of the sporting events organized or approved by sports federations. Consequently, your participation is subject to the compulsory presentation of either

 • A valid HCF license for 2024 (Hellenic Cycling Federation); 
 • A valid National Federation license for 2024 (by any Federation which is affiliated with the UCI); 
 • or, for those who do not hold such a license and who are eligible to take part in these competitions, presentation of a medical certificate from a Cardiologist or o General Pathologist alone or its copy, which must be dated within a year of the date of the race

Foreign license holders must provide a medical certificate stating that there are no contraindications for them to take part in cycling competitions, even if they are holders of a competition license issued by a federation which is affiliated with the UCI. 

This certificate must be dated, signed, and allow the authentication of the doctor, whether the latter is based in Greece or not. If the doctor is foreign, the medical certificate must be drawn up in one of the following languages: English, or Greek. 

Checks on the authenticity of medical certificates and licenses will be carried out on site. Participants must be able to provide these items when they collect their race numbers or during the Event. 

3.1. RACE NUMBER COLLECTION 

Race numbers as well as timing chips must be collected, by the athletes themselves, upon presentation of the following: 

 • Your proof of identity.
 • Your license or medical certificate which meet the forementioned terms 
 • Your registration notification e-mail which can be printed or downloaded on your mobile device.

Race numbers can only be collected in the dedicated area in the Event Village on Friday 5 April 2024 from 12am to 8pm – Event Village: Ancient Olympia Town Hall.

The allocation of race numbers is firm and definitive.
Race numbers cannot be sent by post or sent or given on the day of the Event. 

The race number must be placed on your back, will be mandatory in order to access the departure area and must remain completely visible throughout the race, including in the event of bad weather.

 4.1. 2024 REGISTRATION CONDITIONS AND PRICES

Registrations for the Event may only be done on the registration platform since the registration is opened.

Any person who wishes to participate in the Event accepts to sign up as a member of the registration platform beforehand. As a result, the participant must fill in the registration form and accept the Terms of Use and Confidentiality Policy unconditionally. The participant undertakes to only fill in the information relating to their identity. 

The Organizer may arrange special offers which may give you a reduction on the price of your race number. 

All registrations to an Event are personal, final and irrevocable, and refunds cannot be issued under any circumstances, unless specifically mentioned in the Rules. 

Each registration gives rise to a race number. Race numbers cannot be transferred or given to other athletes under any circumstances. 

Anyone who transfers his race number to another person will be disqualified and held responsible in the event that the latter is the victim of or causes an accident during the race. 

The organization declines all responsibility should such an accident occur. 

 2024 PRICES

The Organization reserves the right to limit the number of race numbers available in the Event for safety reasons.

Race number prices may vary depending on your event registration date. There is the category of The Legends, the L’Etape Greece 2023 participants, The Loyals the all time IRONMAN &0.3 Greece Participants and the rest of the athletes according to the following time table.

5.1. OFFICIAL TIMING & JURY 

Timing will be calculated using an electronic detection system. 

Timing chips are reusable and it is the responsibility of the athletes to return them to the timing company after they finish their race.

The route will be timed and will give rise to the final ranking. 

The ascents previously mentioned will also be timed and give rise to the best climber classification. 

The sprint zone previously mentioned will also be timed and give rise to the best sprinter classification.

Feeding / water stations are set up along the route and after the finish line for all the participants. Those feeding stations will be allocated and described in the Athletes Guide and during the Athletes Briefing.

A real-time limit to cross the finish line (from the crossing of the starting line to the finish line) is defined by the Organizer according to the difficulties of the course, technical constraints, etc. The time limit will be communicated in the Athlete Guide.

Any Participant exceeding this real limit time, even if crossing the finish line, will be downgraded. All the results will be published on the Event’s official timing website.

Once the end of the race vehicle has passed by, participants must comply with the traffic regulations of Greece 

 6.1. GENERAL SERVICES 

Road safety is managed by EYZHN Greece operation team, and a local supporting safety and security team including police and medical service team.

They may decide to eliminate a participant for medical reasons. Under no circumstances will the Organizer be held liable by participants who have not finished their race, following a decision to eliminate that person taken by the general services. 

7.1. ACCESS TO THE SITE AND SECURITY 

It is strictly forbidden to bring any objects to the Event site that may be dangerous or illegal, in particular drugs, firearms, blunt weapons, and explosives. 

To access the site and take part in the event, the participant recognizes and expressly agrees that the Organizer may call upon security personnel who will be authorized to check both people as well as inspect their personal belongings. Everyone who wishes to access the site must comply with this check. If they refuse to do so they will not be authorized to access the site.

The Organizer and the security staff may refuse access to the Event or prevent participants from taking part if their behavior is likely to disturb the smooth running of the Event notably under the following, non-exhaustive circumstances: the use of any object which may hinder the race, the circulation and/or safety of other participants; the use of any distinctive promotion, in any form, of an opinion [political, philosophical or religious] likely to damage the image of the Event; abnormal, inappropriate or immoral behavior of the participant, in particular, if they appear to be under the influence of drugs or alcohol. 

The Organizer will put a number of measures in place to ensure the route is safe: signage, motorbike marshals with flags indicating dangerous areas, signs indicating sections requiring particular attention. 

The Participants must respect the safety instructions given by the Organizer’s personnel along the whole route. 

The safety measures will end at the finish line. 

8.1. TIMING 

All participants will be issued with an electronic chip when they pick up their race numbers which will be automatically initialized on the start line and will track the conformity of the race at each antenna along the Event’s route and at the finish line. In order to allow the timing chip to function properly, it must not be folded or bent. It must be put according to the instructions in the Athlete Guide and Race Briefing. Participants who do not follow the route defined by the Organizer, who use human and/or material assistance, or who cross the finish line without their electronic chip will not be recorded as having finished. 

The electronic detection system has been chosen according to strict reliability requirements. Despite tests conducted by the manufacturers, a very low percentage of cases of non-detection remains. Due to the lack of information resulting from this non-detection, the Organizer may be unable to show the official or real-time for the participant concerned in the ranking. The Organizer cannot be held responsible for this. 

The timing device is reusable, and it is the athlete’s responsibility to return it to the organization after the race. Otherwise, the athlete could be charged for the loss of the chip.

9.1 WITHDRAWALS AND TIME LIMITS 

If a participant wishes to withdraw for any reason other than injury, he should, if at all possible, do so at one of the recovery points set up by the Organizer. The participant should find the person in charge of the area, who will permanently invalidate his race number. Return transportation for Participants and bikes will be available at each of these points. 

In order to ensure the Participants’ safety and to allow the re-opening of roads to cars to be scheduled, it is essential that Participants do not exceed the finishing time limits of the Event. 

Start time will be at 08.30 for the The Race and at 08.45 for The Ride and cut off limits will be at 4 hrs at the first loop and at 7 hrs at the completion of the race. After the cut off times, athletes can continue to ride but their safety will be their personal responsibility, since roads will be handed back to traffic vehicles. The organizer can change the race start time, if they decide that it is a decision enhancing the safety of the athletes. 

Participants who use mobile operations while riding, will be eliminated from the race. The medical service, consisting of doctors and first aiders, may decide to eliminate a Participant for medical reasons. 

10.1 USE OF IMAGES 

10.1.1. Participant’s image: 

The Event may be recorded for public communication purposes, in any form (notably through photos, videos, etc.), on any existing or future media, in any format, for any communication to the public around the world, for any use including advertising and commercial use. As such, each participant expressly grants the Organizer, its assignees, and beneficiaries (notably its commercial partners) permission to record and reproduce, on any media and using any means, and subsequently to reproduce and represent, without remuneration of any kind, their name, voice, image and, more generally, their sporting activity within the context of the Event (hereinafter their “Image”). The participant expressly authorizes the Organizer to concede to Event partners sub-licenses for the use of the Image for commercial and advertising purposes. 

The participant gives his express and irrevocable permission for the Organizer, its delegates and its successors (notably its commercial partners) in order to meet the requirements of advertising, promotional and/or commercial campaigns, to 1) apply any modifications, additions, or deletions that it sees fit when using the participant’s image in any of the circumstances defined above, and 2) associate and/or combine the participant’s image with signatures, catchphrases, slogans, captions, brands, distinctive signs, legal notices, visuals and, in general, any element of any kind chosen by the Organizer to illustrate the means of communication in which the images are used. 

The participant guarantees that he is not bound by an exclusive contract relating to the use of his Image.

 10.2. Event Images: 

Any communication of still and/or moving images of the event recorded by the participant during their participation in the Event must be restricted to personal use and may not, under any circumstances, be used for advertising and/or commercial purposes outside the Event. 

11.1 PERSONAL DATA – GENERAL

Generally speaking, personal data communicated by the participants (hereinafter the “Data”) are destined for approved staff of the Organizer, which is the company responsible for processing this. 

At the end of the event, the information on your sporting performance (notably your result, your photos, and videos) will be published on the Event site. Your results, alongside your full name and region, may be picked up by any media outlet. 

11.2. USE OF PERSONAL DATA

By ordering a product or services relating to the Event from the Organizer, you will be required to provide certain information, particularly during your registration for the Event, in addition to the information you have communicated via registration platform.

Some of this information may enable you to be identified, directly or indirectly, and may be considered as personal data in the sense of the applicable data protection regulation. 

Generally speaking, personal data which are communicated are destined for the Organiser’s approved staff, who are responsible for processing this information, and for any subcontractors. 

 The Organizer collects this information for specific purposes, in line with the applicable legal provisions and with your consent, notably for the purposes of: 

– Enabling the creation, management and access to your account. 

– Providing the information and services requested and, notably, to enable you to register for Events proposed on the registration platform, and to enable the sale of products and services on the registration platform.

– Enabling the processing, monitoring and management of your registration for Events. 

– Proposing personalized services regarding the information provided on your profile, and particularly advice and training programs.

– Facilitating debt collection and combating fraud.

– Enabling the management, modification and improvement of the Organizer’s products and services.

– Sending emails or publishing messages to provide you with useful information such as confirmation of your order, updates, newsletters on the Organizer’s activities. 

– Sending emails or text messages to provide you with information, announcements, or updates relating to the Event for which you have registered. 

– Collecting information, particularly through surveys, polls, or questionnaires that the Organizer sends you. 

– Ensuring compliance with applicable legal and regulatory provisions, notably in terms of medical contra-indications against participation by a participant in the Event. 

– Sending emails or text messages to inform you of other events that might be of interest, in light of the information provided on your profile. 

– Enabling the management, modification and improvement of the Organizer’s services.

– Sending emails or text messages to communicate special offers, adverts, or other commercial communications from partners of our Event. 

– Enabling participants to communicate amongst themselves. 

– Organizing lotteries and competitions and allowing you to register and take part in them. 

– Informing you of your results, sending you your certificates.

– For any other purposes specified when your data are collected. 

11.3. PERSONAL DATA SHARING

The Organizer may share Data about you with third parties. 

The Organizer may divulge data to its subsidiaries and affiliates, and in this case, their use is subject to the present terms. 

The Organizer may share the Data you submit to its suppliers, service providers, subcontractors or agents performing certain tasks on behalf of EZ Greece –  I.Q. Sports. For example, these service providers may be the hotelkeeper or the transport provider. 

 If you have ordered products or services from our partners through the Organizer, the Organizer may share your data with these partners to meet your request. These third parties may send you communications, correspondence, and emails. If you have agreed, when ordering a product or service relating to the Event, to receive communications from Event Partners, they may send you communications, correspondence, and emails. 

Finally, the Organizer may share data that you have provided to us with our suppliers, service providers, sub-contractors, or agents responsible for certain tasks on the Organizer’s behalf. For example, these providers may include the timekeeper, the race number manufacturer, and the company responsible or medical assistance.

12.1. AERIAL FILMING 

Participants are informed that: 

– on the day of the Event, remote controlled drones may be used for the purposes of media coverage. 

– participants may find themselves throughout all or part of the Event. 

13.1. RESPECT FOR THE ENVIRONMENT 

In order to respect the environment and the natural surroundings in which the event takes place, it is strictly forbidden to leave litter (paper, plastic wrappers) on the route. Bins will be provided at all feeding zones. Participants must make use of them when disposing of waste. 

Participants must hold onto their litter and wrappers and wait until they reach the places set up by the Organizer to dispose of them. 

The Organizer reserves the right to award time penalties or exclude participants from the race who deliberately dispose of their waste elsewhere than in these specific areas. 

14.1 RESPECTING STARTING AREAS 

Starting Areas have been set up to regulate departures during the course. 

The Organizer has authorized all staff involved in the organization (volunteers, EYZHN operation team, etc.) present at the start site to respect the starting areas attributed to each participant. Any participant refusing to enter the starting area (or a faster area, upon decision of the Organizer) attributed to them may be issued with a time penalty or may be disqualified. 

15.1 MANDATORY AND FORBIDDEN EQUIPMENT ON THE ROUTE 

To ensure the safety and smooth running of the Event, all Participants must arrive at the start equipped with the following mandatory equipment: 

–  a normal road bike, according to the UCI regulations

–  a rigid bike helmet which must be worn throughout the entire Event, 

–  a hydration system (water bottle or hydration pack filled with water).

Rear (behind the saddle) hydration systems ARE NOT ALLOWED.

–  a puncture repair kit 

–  any closed sport shoe (flip flops and sandals ARE NOT ALLOWED)

  To ensure the safety of Participants, it is strictly forbidden to participate in the Event with the following: 

–  a bicycle equipped with any kind of extension (such as bar ends or triathlon bars, aerobars)

–  an electric bicycle or electrically assisted pedal cycle. 

–   a recumbent or prone bicycle.

–   monocycle

Therefore bicycles, scooters, skateboards, roller skates, self-balancing transporters, etc., wheeled and / or motorized vehicles, in particular personal cars, are strictly forbidden on the route

16.1 ANTI-DOPING TESTS 

Anti-doping controls may take place during the Event. Participants in the Event undertake to strictly respect the ban on doping as well as the provisions concerning anti-doping tests.

17.1 MODIFICATION -POSTPONEMENT- CANCELLATION 

If the circumstances require, the Organizer reserves the right to modify at any time the route, the position of feeding stations and timing points, to delay the event and/or times of the Event, to stop the Event once it is under way, to cancel the Event or to impose a back-up route. 

18.1. PRICES 

The price of the race bib is defined in the Rules. The Organizer reserves the right to organize special offers outside the price brackets, establishing special rates for a given period. 

The prices of products and services are given in euros, including all taxes, at the rate applicable on the day of the order. The prices do not include postage costs, gift wrapping, any special offers and personal reductions (“promotional codes”) given before the final approval of the order. 

The prices consider VAT applicable on the day of the order and any changes in the legal VAT rate will automatically be reflected in the product prices displayed on time to. However, prices cannot be modified once the user’s order has been placed. 

 In terms of products and services bought from third parties through the Organizer, you should refer to the General Terms of Sale of the third party. The Organizer cannot be held liable in this regard. 

19.1. ATHLETE GUIDE & ATHLETE BRIEFING

All athletes are obligated to study the Athlete Guide which will be sent by e-mail and/or attend the Athlete Briefing which will be held the day before the event. There will also be an online Athlete Briefing available for all athletes to watch.

My Cart
Wishlist
Recently Viewed
Categories